Novalja (otok Pag)

Grad Novalja smješten je u blagom zaljevu sjevernozapadnog dijela otoka Paga. Idealan zemljopisni smještaj na važnim kopnenim i pomorskim putevima od sjevernog prema južnom Jadranu omogućuje joj odličnu prometnu povezanost s kopnom.

Grad Novalja je središnja luka i poznati turistički centar. Otvorena prema svima i svemu što donosi ruža vjetrova.

Osjetit ćete veliku ljubav čovika, kamena i mora, tvrde zemlje koja škrto daje i gostoljubivost naših ljudi.

Najveće bogatstvo Novalje je u njezinim prekrasnim poznatim plažama, a prava ljepota nalazi se u skrivenim malim uvalama koje su prekrivene škarima, oblucima i pjeskom, te vječno okupane s čistim, bistrim morem i okružene netaknutom prirodom.

Novalja je poznata po svojoj tradiciji dobrog vina i sira, paške janjetine te ostalim specijalitetima, koji isključivo dolaze od rada naših ljudi i težaka.

Obiluje restoranima, kaffe barovima, trgovinama i drugim sadržajima koje nudi svojim gostima. Daje veliki izbor privatnog smještaja; apartmana, soba, pansiona, nekoliko većihi i manjih privatnih hotela, te autokampova .

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz Novalje na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak.

Nadamo se da će Vam boravak u našoj Novalji biti ugodan, jer svatko tko dođe jednom mora se ponovo vratiti...
Novalja (otok Pag)

Novalja plaže/beaches/Strand/spiagge/pláže
NOVALJA